Lottószámok, nyerőszámok és statisztikák
A legfontosabb tudnivalók a hatoslottóról

A hatoslottó lényege, hogy 45 szám közül eltaláljuk azt a 6 szerencséset, amelyet a Szerencsejáték Zrt. vasárnaponként kisorsol. A játékban már három találattal is nyerhetünk szerényebb összegeket. A nyeremények nagysága több tényezőtől függ: mennyien játszottak az adott játékhéten, és ezek közül nyereményosztályonként hányan találták el a számokat, illetve az előző játékhétről milyen összegű halmozódó nyeremény maradt. Ha egy éven belül nincs telitaláltatos szelvény, akkor az utolsó héten az aktuális főnyereményt felosztják a többi nyertes között. A szelvényeket hétfő 5:00 és vasárnap 14:30 között küldhetjük játékba, melyben csak a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt.

A lottószelvény kitöltése

Egy lottószelvényen nyolc játékmező található, egy mező kitöltésével indulhatunk a játékban. Ha minden mezőt kitöltünk, nyolcszoros esélyünk van a nyerésre. A mező kitöltése azt jelenti, hogy a 45 szám közül X-el megjelöljük az általunk esélyesnek vélt 6 számot. Több mező kitöltése esetén balról jobbra, majd fentről lefelé sorrendben kell feltölteni a mezőket. Lehetőségünk van 5 héten át a megadott számokkal játszani, ebben az esetben az “5 HETES” mezőbe kell X-et tenni. A hatoslottó szelvényeken a hatoslottó nyerőszámok megadásán túl lehetőségünk nyílik egy másik játék: a joker megjátszására is.

A lottószelvény feladása

A lottószelvények hagyományos feladása a lottózókban történhet, de ezen kívül játszhatunk okostelefonon, interneten, SMS-ben és ATM automatán keresztül is. A játék ára 300 Ft. Ezt az összeget kell szorozni a kitöltött mezők számával, ha pedig bejelöltük az 5 hetes lehetőséget, akkor még 5-tel is. A joker játékért szintén külön fizetnünk kell.

A sorsolás

A hatoslottó nyerőszámok sorsolása minden héten, vasárnaponként történik az RTL Klubon, élő adásban. Mindenki, aki az adott játékhéten legalább 1 500 Ft összegben játszott hatoslottót, pályázhat számhúzónak. Előzetesen öt számhúzó-jelöltet sorsolnak ki és közülük sorsolják ki a sorsolás helyszínén a három tényleges számhúzót. A sorsoláson minden két-két számot más húzhat ki. A számhúzó-jelöltek 30 ezer forintot, a legnagyobb számot kisorsoló pedig ezen felül az általa kihúzott legmagasabb nyerőszám 6000-szeresét kapja meg.

A nyeremény

A nyeremény esélye 1:42. Az egyes találatok nyerési esélyei az alábbiak:

Találat Nyerési esély
6 1 : 8 145 060
5 1 : 34 808
4 1 : 733
3 1 : 45

A nyereményalapot az alábbi módon osztják fel a nyertesek között:

A nyereményről információkat telefonon a +361 224 2600-os számon lehet megtudni. A nyeremények felvételére a hatoslottó nyerőszámok sorsolását követően 90 nap áll rendelkezésre.

200 000 forint összeghatárig külön eljárás nélkül is módunk van felvenni a nyereményt. Az értékesítőhelyen feladott szelvények esetében szintén értékesítőhelyen (bármelyiken) van mód a nyeremény átvételére. Amennyiben elektronikus módon játszottunk, automatikusan jóváírják a nyereményösszeget az egyenlegünkben, illetve bankszámlaszámunk sms-ben történt regisztrációját követően visszautalják részünkre.

A 200 000 forint feletti nyeremények esetében nyereményigénylési nyomtatványt kell benyújtanunk bármely lottózóban. A feldolgozást követően átutalással teljesítik ezek kifizetését. 5 millió forint nyeremény felett telefonon lehet jelentkezni: 40 millió forint alatt a +36 30 511 6444, felette pedig a +36 20 933 0630-as számon.

Elérhetőségünk

Forduljon hozzánk bizalommal! Mi adunk véleményére. Ha kérdése, ötlete vagy észrevétele van, üzenjen nekünk.

Copyright ©2012-2023. Minden jog fenntartva.