Lottószámok, nyerőszámok és statisztikák
A legfontosabb tudnivalók a luxorról

A luxor lényege, hogy 75 szám közül eltaláljuk azt a 20 szerencséset, amelyet a Szerencsejáték Zrt. szombatonként kisorsol. A játékban már hat találattal is nyerhetünk szerényebb összegeket. A nyeremények nagysága több tényezőtől függ: mennyien játszottak az adott játékhéten, és ezek közül nyereményosztályonként hányan találták el a számokat, illetve az előző játékhétről milyen összegű halmozódó nyeremény maradt. Ha egy éven belül nincs telitaláltatos szelvény, akkor az utolsó héten az aktuális főnyereményt felosztják a többi nyertes között. A szelvényeket vasárnap 5:00 és szombat 14:00 között küldhetjük játékba, melyben csak a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt.

A lottószelvény kitöltése

Egy luxor szelvényen öt játékmező található, két mező kitöltésével indulhatunk a játékban. Ha minden mezőt kitöltünk, ötszörös esélyünk van a nyerésre. A mező kitöltése azt jelenti, hogy az öt oszlopban szereplő 75 szám közül minden oszlpoban X-el megjelöljük az általunk esélyesnek vélt 4-4, így összesen 20 számot. A gép oszloponként véletlenszerűen összekeveri a megjelölt számokat és egy bónusz jellel: egy négylevelű lóherével is kiegészíti azokat. A nyugtán az általunk bejelölt 20 számot átrendezve, 5 bónusz jellel kiegészítve, képet és keretet megjelenítő elrendezésben láthatjuk. Több mező kitöltése esetén balról jobbra sorrendben kell feltölteni a mezőket. A luxor szelvényeken a luxor nyerőszámok megadásán túl lehetőségünk nyílik egy másik játék: a joker megjátszására is.

A lottószelvény feladása

A luxor szelvények hagyományos feladása a lottózókban történhet, de ezen kívül játszhatunk interneten is. A játék ára 175 Ft. Ezt az összeget kell szorozni a kitöltött mezők számával. Minimum 350 Ft összegben, két mezővel kell játszanunk. A joker játékért szintén külön fizetnünk kell.

A sorsolás

A luxor nyerőszámok sorsolása minden héten, szombatonként történik a Dunán, élő adásban.

A nyeremény

Többféle módon is nyerhetünk:

  • Kép találatnak nevezik, amikor a középső, hat számot és három négylevelű lóherét tartalmazó négyzetben szereplő mind a hat számot kisorsolták.
  • Keret találatot jelent, ha a középső ún. képen kívüli keretben lévő mind a 14 számot eltaláljuk.
  • Aki elsőként éri el a kép vagy keret találatokat, az első kép vagy első keret nyereményre jogosult.
  • Telitalálatot az ér el, akinek mind a 20 megjátszott luxor számát kisorsolták.
  • Jackpotot az ér el, aki a 32-ről induló, hétről hétre növekvő ún. határszámon belül éri el a telitalálatot.

A nyereményalapot az alábbi módon osztják fel a nyertesek között:

A nyereményről információkat telefonon a +361 224 2600-os számon lehet megtudni. A nyeremények felvételére a luxor nyerőszámok sorsolását követően 90 nap áll rendelkezésre.

200 000 forint összeghatárig külön eljárás nélkül is módunk van felvenni a nyereményt. Az értékesítőhelyen feladott szelvények esetében szintén értékesítőhelyen (bármelyiken) van mód a nyeremény átvételére. Amennyiben elektronikus módon játszottunk, automatikusan jóváírják a nyereményösszeget az egyenlegünkben, illetve bankszámlaszámunk sms-ben történt regisztrációját követően visszautalják részünkre.

A 200 000 forint feletti nyeremények esetében nyereményigénylési nyomtatványt kell benyújtanunk bármely lottózóban. A feldolgozást követően átutalással teljesítik ezek kifizetését. 5 millió forint nyeremény felett telefonon lehet jelentkezni: 40 millió forint alatt a +36 30 511 6444, felette pedig a +36 20 933 0630-as számon.

Elérhetőségünk

Forduljon hozzánk bizalommal! Mi adunk véleményére. Ha kérdése, ötlete vagy észrevétele van, üzenjen nekünk.

Copyright ©2012-2023. Minden jog fenntartva.