Lottószámok, nyerőszámok és statisztikák
A legfontosabb tudnivalók az ötöslottóról

Az ötöslottó lényege, hogy 90 szám közül eltaláljuk azt az 5 szerencséset, amelyet a Szerencsejáték Zrt. szombatonként kisorsol. A játékban már két találattal is nyerhetünk szerényebb összegeket.A nyeremények nagysága több tényezőtől függ: mennyien játszottak az adott játékhéten, és ezek közül nyereményosztályonként hányan találták el a számokat, illetve az előző játékhétről milyen összegű halmozódó nyeremény maradt. Ha egy éven belül nincs telitaláltatos szelvény, akkor az utolsó héten az aktuális főnyereményt felosztják a többi nyertes között. A szelvényeket vasárnap 5:00 és szombat 17:30 között küldhetjük játékba, melyben csak a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt.

A lottószelvény kitöltése

Egy lottószelvényen hat játékmező található, egy mező kitöltésével indulhatunk a játékban. Ha minden mezőt kitöltünk, hatszoros esélyünk van a nyerésre. A mező kitöltése azt jelenti, hogy a 90 szám közül X-el megjelöljük az általunk esélyesnek vélt 5 számot. Több mező kitöltése esetén balról jobbra, majd fentről lefelé sorrendben kell feltölteni a mezőket. Ezen túl lehetőség van gépi játékra is: a lottószelvényen lévő “További gépi ötöslottó játék” mezőbe kell X-et tenni. Ilyenkor a gép véletlenszerűen választ számokat. Egy szelvényen összesen 20 játékot lehet játszani, ez a hat saját és a további gépi játékokból tevődik össze. Maximum 19 lehetőségünk van a gépi játékra, amennyiben csak egy mezőben játsszuk meg saját számainkat. Lehetőségünk van 5 héten át a megadott számokkal játszani, ebben az esetben az “5 HETES” mezőbe kell X-et tenni. Az ötöslottó szelvényeken az ötöslottó nyerőszámok megadásán túl lehetőségünk nyílik egy másik játék: a joker megjátszására is.

A lottószelvény feladása

A lottószelvények hagyományos feladása a lottózókban történhet, de ezen kívül játszhatunk okostelefonon, interneten, SMS-ben és ATM automatán keresztül is. A játék ára 300 Ft. Ezt az összeget kell szorozni a kitöltött mezők, illetve a gépi játékok számával, ha pedig bejelöltük az 5 hetes lehetőséget, akkor még 5-tel is. A joker játékért szintén külön fizetnünk kell.

A sorsolás

Az ötöslottó nyerőszámok sorsolása minden héten, szombatonként történik a Dunán, élő adásban. Mindenki, aki az adott játékhéten legalább 1 000 Ft értékben játszik ötöslottót pályázhat számhúzónak. Az 5 hetes szelvényen legalább 4 mezőt kell megjátszani ehhez. A pályázók közül hármat sorsolnak ki, akiket meghívnak az élő adásba. A helyszínen közülük sorsolják ki a tényleges számhúzót, aki az általa a sorsolás előtt megadott nyerőszám kihúzása esetén egymillió forintot kap, egyéb esetben pedig az általa kisorsolt legnagyobb nyerőszám ötezerszeresét, a többiek pedig 30 ezer forint fájdalomdíjat vihetnek haza.

A nyeremény

A nyeremény esélye 1:43. Az egyes találatok nyerési esélyei az alábbiak:

Találat Nyerési esély
5 1 : 43 949 268
4 1 : 103 410
3 1 : 1 231
2 1 : 44

A nyereményalapot az alábbi módon osztják fel a nyertesek között:

A nyereményről információkat telefonon a +361 224 2600-os számon lehet megtudni. A nyeremények felvételére az ötöslottó nyerőszámok sorsolását követően 90 nap áll rendelkezésre.

200 000 forint összeghatárig külön eljárás nélkül is módunk van felvenni a nyereményt. Az értékesítőhelyen feladott szelvények esetében szintén értékesítőhelyen (bármelyiken) van mód a nyeremény átvételére. Amennyiben elektronikus módon játszottunk, automatikusan jóváírják a nyereményösszeget az egyenlegünkben, illetve bankszámlaszámunk sms-ben történt regisztrációját követően visszautalják részünkre.

A 200 000 forint feletti nyeremények esetében nyereményigénylési nyomtatványt kell benyújtanunk bármely lottózóban. A feldolgozást követően átutalással teljesítik ezek kifizetését. 5 millió forint nyeremény felett telefonon lehet jelentkezni: 40 millió forint alatt a +36 30 511 6444, felette pedig a +36 20 933 0630-as számon.

Elérhetőségünk

Forduljon hozzánk bizalommal! Mi adunk véleményére. Ha kérdése, ötlete vagy észrevétele van, üzenjen nekünk.

Copyright ©2012-2023. Minden jog fenntartva.