Lottószámok, nyerőszámok és statisztikák
A legfontosabb tudnivalók a skandináv lottóról

A skandináv lottó lényege, hogy 35 szám közül eltaláljuk azt a 7 szerencséset, amelyet a Szerencsejáték Zrt. szerdánként kisorsol. A játékban már négy találattal is nyerhetünk szerényebb összegeket. A nyeremények nagysága több tényezőtől függ: mennyien játszottak az adott játékhéten, és ezek közül nyereményosztályonként hányan találták el a számokat, illetve az előző játékhétről milyen összegű halmozódó nyeremény maradt. Ha egy éven belül nincs telitaláltatos szelvény, akkor az utolsó héten az aktuális főnyereményt felosztják a többi nyertes között. A szelvényeket csütörtök 5:00 és szerda 18:00 között küldhetjük játékba, melyben csak a 18. életévüket betöltöttek vehetnek részt.

A lottószelvény kitöltése

Egy lottószelvényen tíz játékmező található, egy mező kitöltésével indulhatunk a játékban. Ha minden mezőt kitöltünk, tízszeres esélyünk van a nyerésre. A mező kitöltése azt jelenti, hogy a 35 szám közül X-el megjelöljük az általunk esélyesnek vélt 7 számot. Több mező kitöltése esetén balról jobbra, majd fentről lefelé sorrendben kell feltölteni a mezőket. Lehetőségünk van 5 héten át a megadott számokkal játszani, ebben az esetben az “5 HETES” mezőbe kell X-et tenni. A skandináv lottó szelvényeken a skandináv lottó nyerőszámok megadásán túl lehetőségünk nyílik egy másik játék: a joker megjátszására is.

A lottószelvény feladása

A lottószelvények hagyományos feladása a lottózókban történhet, de ezen kívül játszhatunk okostelefonon, interneten, SMS-ben és ATM automatán keresztül is. A játék ára 300 Ft. Ezt az összeget kell szorozni a kitöltött mezők számával, ha pedig bejelöltük az 5 hetes lehetőséget, akkor még 5-tel is. A joker játékért szintén külön fizetnünk kell.

A sorsolás

A skandináv lottó nyerőszámok sorsolása minden héten, szerdánként történik a Duna Tv-n, élő adásban. Mindenki, aki az adott játékhéten legalább hét mezővel játszik skandináv lottót, pályázhat számhúzónak. Közülük sorsolnak három számhúzó-jelöltet, akik közül a sorsolás helyszínén sorsolással választják ki a kézi sorsolás végrehajtóját. A sorsoláson minden számot más húzhat ki. A számhúzó játékos 200 000 forintot kap, a tartalék játékosok 30-30 ezer forintot vihetnek haza.

A nyeremény

A nyeremény esélye 1:27. Az egyes találatok nyerési esélyei az alábbiak

Találat Nyerési esély
7 1 : 3 362 260
6 1 : 17 154
5 1 : 424
4 1 : 29

A nyereményalapot az alábbi módon osztják fel a nyertesek között:

A nyereményről információkat telefonon a +361 224 2600-os számon lehet megtudni. A nyeremények felvételére az skandináv lottó nyerőszámok sorsolását követően 90 nap áll rendelkezésre.

200 000 forint összeghatárig külön eljárás nélkül is módunk van felvenni a nyereményt. Az értékesítőhelyen feladott szelvények esetében szintén értékesítőhelyen (bármelyiken) van mód a nyeremény átvételére. Amennyiben elektronikus módon játszottunk, automatikusan jóváírják a nyereményösszeget az egyenlegünkben, illetve bankszámlaszámunk sms-ben történt regisztrációját követően visszautalják részünkre.

A 200 000 forint feletti nyeremények esetében nyereményigénylési nyomtatványt kell benyújtanunk bármely lottózóban. A feldolgozást követően átutalással teljesítik ezek kifizetését. 5 millió forint nyeremény felett telefonon lehet jelentkezni: 40 millió forint alatt a +36 30 511 6444, felette pedig a +36 20 933 0630-as számon.

Elérhetőségünk

Forduljon hozzánk bizalommal! Mi adunk véleményére. Ha kérdése, ötlete vagy észrevétele van, üzenjen nekünk.

Copyright ©2012-2023. Minden jog fenntartva.