Most igazán érdemes hatoslottót játszani, a 45. heti várható főnyeremény 510 millió forint, amely már csaknem a duplája az átlagos 261 millió forintos főnyeremény összegének (ha nem számolunk az inflációs hatással). Ha csak a 2010-es évtől nézzük az adatokat, akkor az átlagos főnyeremény összege már lényegesen magasabb, több mint 404 millió forint volt. A most megnyerhető összeg azonban már ennél is magasabb, így érdemes játékba küldeni legalább egy szelvényt, ez csupán 225 forintba kerül.

Természetesen ha több esélyt szeretnénk magunknak adni, érdemes több számkombinációval is próbálkozni. A játékban 1:42 az esélye, hogy nyerünk valamit, a telitalálat megnyerésének esélye pedig 1 : 8 145 060. Az ötöslottónál ez az arány 1 : 43 949 268, így jól látszik, hogy itt lényegesen nagyobb az esély, miközben a most megnyerhető főnyeremények összege közel azonos.

Hatoslottó statisztikák

Idén eddig hat alkalommal találták el az összes hatoslottó nyerőszámot, ebből összesen egy alkalommal, a 38. héten fordult elő, hogy több nyertes is volt, egészen pontosan három. Így a szerencséseknek meg kellett osztozniuk az amúgy sem túl magas, 134 milliós főnyereményen. A hat főnyeremény (időarányosan is) elég kevésnek számít az átlagos 9,5 főnyereményhez képest, így nagy a valószínűsége, hogy idén még lesz telitalálatot hozó hatoslottó sorsolás.

Az egyes számok gyakorisága is igen eltérő volt az idei évben: a 34-es számot például csak egyetlen egy alkalommal, a 3. héten húzták ki, de a 4-es is csupán két sorsoláson bizonyult jó választásnak, a 10-es, a szerencsésnek tartott 13-as, a 14-es, a 16-os, a 20-as és a 26-os számokat is csak 3-3 alkalommal sorsolták ki. A gyakorisági lista másik végén a leggyakrabban, 13 alkalommal kihúzott 38-as szám helyezkedik el, illetve a 17-es, melyet 11 sorsoláson választották ki. A 2-es, 15-ös és 37-es számok 10-10 alkalommal bizonyultak jó választásnak.

Extra esély a hatoslottóban

Ha mégsem nyernénk meg a főnyereményt, de legalább három találatunk van, akkor az átlagosan 1420 forintos nyereményünk mellett lehetőségünk nyílik arra, hogy pályázzunk a következő heti élő hatoslottó sorsoláson számhúzónak. A kisorsolt pályázók 30 ezer forintot és az általuk kisorsolt nyerőszám hatezerszeresét kapják.