Jól jártak azok, akik a 47. héten EuroJackpotot játszottak és 1+2 találatot értek el. Egy technikai hiba miatt ugyanis nyereményük csaknem kétszeresét vehetik fel. Így a szerencsések most 4.795 Ft-os nyereményösszeget vehetnek át.

Ezen az EuroJackpot sorsoláson a 2+1 kategória nyertesei adózás előtt 9 EUR-nak megfelelő összegre lettek volna jogosultak. Ez forintra átszámítva, a személyi jövedelemadó levonását követően 2.495 Ft nyereményt jelentett volna. Egy technikai hiba miatt azonban a nyeremény összegeként 4.795 Ft-ot hirdettek ki és már meg is kezdték a nyeremények kifizetését is ezzel a nyereményösszeggel.

A szerencsés döntés

A hiba felfedezését követően az a döntés született, hogy mivel a nyertesek javára történt a hiba, és már el is kezdték a kifizetéseket, ezért nem módosítják az összeget és továbbra is a valós nyeremény csaknem dupláját fizetik ki a nyertesek részére. A kedvező döntésnek 2.630 nyertes is örülhet. Az már más kérdés, hogy ez a pozitív hozzáállás kicsit több mint hatmillió többletköltséget jelent a játék magyar szervezőjének. Így valószínűleg a jövőben már nem reménykedhetnek a nyertesek egy hasonló hiba előfordulásában.

A sorsolás

Az EuroJackpot lottósorsolást egyébként péntekenként rendezik Helsinkiben, magyar idő szerint 20:00 és 21:00 óra között. A kihúzott nyerőszámokat általában ezidőtájt közzé is teszik, tapasztalataink alapján azonban előfordult, hogy a nyertes számokat csak 22 óra után lehetett megtudni.