A hétvégén többen is nagyon szerencsésnek érezhették magukat: a jokeren ketten is eltalálták a főnyereményhez szükséges hat nyerőszámot, így egyenként több mint 44 millió forintot vihettek haza, a vasárnapi hatoslottó sorsoláson pedig egy szerencsés játékos több mint 217 milliót nyert a kihúzott hat szám helyes megtippelésével.

Alapnyeremények az egyes játékokon

A főnyeremények miatt most alapszintű nyeremények nyerhetőek a jokeren és a hatoslottón is: az előbbin 12 millió, a hatoslottón 60 millió. Természetesen ezekért is érdemes lehet résztvenni a játékokban, de ezeknél lényegesen magasabb összeget: 170 millió forintot lehet nyerni a skandináv lottón, ahol ráadásul a két különálló sorsolás révén lényegesen magasabb esélyünk is van a helyes nyerőszámok eltalálására. Ebben a játékban legutóbb a 47. héten volt telitalálatos szelvény, így nagy az esélye, hogy szerdán ismét sikeres lesz valaki.

Ötöslottó, ahol most igazán magas a várható főnyeremény összege

Ha milliárdosok szeretnénk lenni, akkor skandináv lottó helyett inkább ötöslottót érdemes játszanunk a héten, ugyanis az ötöslottó várható főnyereménye most 1 331 millió Ft. Ez az összeg nem számít még kiemelkedő főnyereménynek, tizennyolcadik lenne a listán, ha a valaha volt főnyereményeket vesszük számba. Mivel azonban ez a lista nem számol az infláció hatásával, még ennél is hátrébb kerülne a listában, ha az összegek vásárlóértékét vennénk figyelembe.

Az eddigi sorsolási adatok alapján minden évben legalább három alkalommal értek el telitalálatot az ötöslottó játékosai, a legszerencsésebb évnek pedig 2008 bizonyult a telitalálatos sorsolások száma alapján, amikor nyolc alkalommal is sorsoltak ki olyan számokat, melyek főnyereményre jogosították a szelvények kitöltőit. Így a telitalálatok átlagos száma 5, mely alapján még van esélyünk, hogy az idei három szerencsés sorsolás után még idén legyen egy újabb, ahol a szerencsés(ek) minden számot eltalál(nak). Az ötöslottóban egyébként általában ritka, hogy egyidejűleg többen is ugyanazokkal a számokkal érjenek el telitalálatot, legutóbb 2012-ben, a 24. héten történt ilyen, előtte viszont csak 2009-ben, igaz, akkor a 48. héten hárman is eltalálták ezeket, így fejenként „csak” ötvenmilliós nagyságrendű nyereményt vihettek haza.