Az EuroJackpot nemzetközi lottó szervezője nemrégiben bejelentette, hogy októbertől három új országgal: Magyarországgal, Szlovákiával és Csehországgal bővül a játékban résztvevő országok száma. Ugyanettől az időponttól egy fontos változást is életbeléptetnek a sorsolással kapcsolatban.

Ma Magyarországon hetente több százezer szelvényt adnak fel emberek annak reményében, hogy megváltozik az életük szombat este. A bolondok adójának is szokták csúfolni a lottót, pedig igazából arról van szó, hogy amellett, hogy az ember rendesen dolgozik, megadja az esélyt annak, meghagyja a kiskaput arra, hogy esetleg hozzá köszöntsön be a hatalmas nyeremény.

Az EuroJackpot a EuroMillions kistestvére és bár nem fut olyan rég óta, már több komoly nyereményt is kiosztottak a játékosok között. Két német szerencsés is 10 millió euró feletti összegnek örülhetett, sőt az egyikük nyereménye megközelítette az 50 millió eurót.

Az EuroJackpot menete

Az EuroJackpot játék különbözik az általunk megszokott lottóhúzástól. Eleve két gömbből sorsolnak: az egyikben 1 és 50, a másikban 1 és 8 között megszámozott Euro-golyók vannak. A lottószámokat pedig akkor találjuk telibe, ha mind az öt számot helyesen tippeljük meg és mellé még a második gömb két számába is beletrafálunk. Októbertől a résztvevő országok körének bővítése miatt a második lottósorsoló gömbben már 10 golyó lesz, ebből kell eltalálnunk a kisorsoltakat. Az EuroJackpot akkor jár, ha mind a hét kihúzott nyerőszámot beikszeltük. Viszont természetesen nem csak a telitalálat fizet, az EuroJackpot-nál összesen 11 további nyertes kombinációért is jár nyeremény.

Mit ér az 5+2-es?

Nos, minimum 10 millió eurót, de ez az összeg egészen 90 millióig felkúszhat, ami testvérek között is több mint 27 milliárd forint. Persze azért erre ne építsünk életet, mert annak az esélye, hogy nyerünk azért nem annyira magas, de a kisebb nyeremények is igen jól fizetnek. Nyerhetünk pár eurót, de akár 1 millió eurót vagy még többet is. Az EuroJackpoton sosem fixek a nyereményszintek, azt mindig az aktuális héten összesen eladott szelvény alapján kalkulálja ki a rendszer. Természetesen itt is van halmozódás és az megfigyelhető, hogy az egyre növekvő összeg mozgósítja az embereket és hétről-hétre többen fogadnak. Az EuroJackpot-ot mindig pénteken húzzák Helsinkiben, tehát aki szívesen izgulna a munkahét utolsó napján és esélyt is adna magának egy hatalmas nyereményre, az bátran töltsön ki egy szelvényt, mert ebben a nemzetközi játékban nem babra megy a játék.

Jelenleg Németországban, Olaszországban és Spanyolországban értékesítik a legtöbb szelvényt, szorosan követik-e három országot Izland, Svédország, Norvégia, Dánia, Finnország, Észtország, Lettország és Litvánia. Ráadásul az utolsó kimutatások szerint szomszédunknál, Horvátországnál is meredeken ível felfele az EuroJackpot népszerűsége.

EuroJackpot sorsolás

Frissítés:

Az EuroJackpot játék első sorsolása az újonan belépő országok részvételével 2014. október 10.-én lesz, magyar idő szerint 20.00 - 21.00 óra között mgetartva Helsinkiben. A kihúzott számokat és nyereményeket a sorsolást követően az EuroJackpot oldalunkot megtalálhatják.