Bizonyára többek számára ismert tény, hogy a legsikeresebb szerencsejátékok a lottózókon kívül egyéb módon is, például SMS-ben, telefonon, vagy interneten keresztül is játszhatóak. Úgy ítéljük meg, hogy ez az információ olyan fontos, hogy érdemes bővebben is kifejtenünk a témát. Ezek a lehetőségek regisztrációhoz és előzetes egyenlegfeltöltéshez kötöttek (SMS-ben történő játék a telefontársaságokon keresztül fizetendő verzióban is létezik).

Regisztráció módja

A regisztráció történhet a lottózókban, telefonon, mobiltelefonon vagy az interneten. Természetesen kizárólag a 18. életévüket betöltött személyek regisztrálhatnak. További feltétel a magyarországi állandó lakóhely. A regisztráció során meg kell adjuk személyes adatainkat (név, nem, születési hely és idő, anyja neve, pontos cím, telefonszám, e-mail cím) valamint bankszámlaszámunkat is. A személyes regisztráció során (lottózókban) a személyi azonosságot is igazolni kell. A többi esetben erre a nagyobb összegű nyeremények felvétele előtt kerülhet sor. A megadott adatok (az alapadatok kivételével) utólagosan módosíthatóak. Érdemes figyelni adataink pontos megadására, ugyanis az adatok valótlansága esetén a nyeremény kifizetését jogszerűen megtagadhatják. A regisztráció során azonosító kódot kapunk, illetve választhatunk (interneten keresztül). Elfelejtett jelszó esetén az ügyfélszolgálaton a sikeres azonosítást követően új jelszót igényelhetünk.

Egyenleg feltöltése

A regisztrációt követően fel kell töltenünk belső egyenlegünket, melyre több lehetőségünk is van. Lottózókban köthető bankkártya szerződés, ilyenkor a bankkártya terhére játszhatunk, illetve a terminálokon vásárolhatunk 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 vagy 25 000 Ft összegű feltöltéseket. A korábban vásárolt ún. Szerencsekártyákat is felhasználhatjuk a feltöltéshez (ezeket már nem forgalmazzák, de a korábban megvásárolt kártyák korlátozás nélkül felhasználhatóak). A lottózóban történő feltöltéshez az interneten regisztráltként az Adatok módosítása menüpontban, vagy az Egyenleg feltöltés menüpontban az Ügyfélkártya opciót választva tudhatjuk meg a szükséges ügyfél azonosító számot (ezt akár ki is nyomtathatjuk vonalkód formájában, hogy később is fel tudjuk használni). A lottózókban a feltöltést követően azonnal rendelkezésünkre áll a feltöltött egyenleg.

Az interneten keresztül feltölthetjük egyenlegünket bankkártyánk segítségével, melynek minimum összege 500 Ft. Lehetőség van átutalással történő fizetésre is, ekkor a közlemény rovatban fel kell tüntetni az „e-lottozo” szót és az ügyfél azonosító számunkat. Az átutalt összeg belső egyenlegünkben történő jóváírására 2-4 munkanapon belül számíthatunk.

T-Mobile előfizetőként SMS-ben is lehetséges belső egyenlegünk feltöltése: a 1756-os számra kell elküldeni a FELTOLT MC összeg kódot. Az összeg szó helyére a feltölteni kívánt Ft összeget kell megadjuk.